Księgi gości za darmo! Stwórz własną Księgę gości - Inne komponenty za darmo na 4free.PL

Księga gości należy do serwisu: Kuchnia węgierska i...
Założona: 06.01.2012, odwiedzona 74384 razy.
Zawiera 34 wpisy, w tym 34 aktywne.

   Księga Gości
wpisy 34-15 z 34 wyświetlane po 20
poprzednia strona |
Dopisz się do księgi!

34. czy mozna zrobic chlep z kogucich jajec pozdrawiam :3
imię: hrabia monte cristo, dnia: 28.10.2023
----------
33. Józef Protasiewicz <> sob., 28 sie, 12:06 do jerry48 Dziękuję za uwagi. O który przepis chodzi? W kilku przepisach zaznaczam, że na Węgrzech ogólnie, zöldpaprika - papryka zielona, to każda świeża papryka - może być i fioletowa! Możliwe, że nie zawsze o tym wspominam, ponieważ nie chcę ograniczać możliwości gotujących, którzy pod ręką mają jak raz inną paprykę.... a może jednak trzeba! Jednak fakt jest faktem, papryka zielona, to prawie każda świeża papryka; jeżeli ostra, to z zaznaczeniem, że ostra, jeżeli kalifornijska, to z zaznaczeniem że kalifornijska... Ta ogólnie, papryka zielona, to tu jest to, przede wszystkim, ta "zwykła", żółta papryka. Często zaczerwieniona lub zupełnie czerwona, mimo nazwy - zielona. Pozdrowienia!
imię: Józef (admin.), dnia: 19.12.2021
----------
32. Dzień dobry-chciałbym aby poprawił Pan opisy papryki w potrawach.Papryka Zielona w Pana opisach będzie rozumiana przez rodaków jako sałatkowa holenderska bo tylko taka jest w Polsce a nie ma żółtej węgierskiej i taka powinna być używana.Pozdrawiam-egeszegedre.
imię: Jerzy, dnia: 28.08.2021
----------
31. Dzień dobry-chciałbym aby poprawił Pan opisy papryki w potrawach.Papryka Zielona w Pana opisach będzie rozumiana przez rodaków jako sałatkowa holenderska bo tylko taka jest w Polsce a nie ma żółtej węgierskiej i taka powinna być używana.Pozdrawiam-egeszegedre.
imię: Jerzy, dnia: 28.08.2021
----------
----------
30. Po prostu, sprawdzam, czy to jeszcze działa!
imię: admin, dnia: 28.09.2020
----------
29. Świetna strona! Wspaniałe ciekawostkii i przepisy. Pozdrawiam Pana Józefa, który był w ten wekend naszym przewodnikiem. Życzę jutro udanej podróży do Tokaju 😃 wino polecił nam Pan wspaniałe!
imię: Adriana, dnia: 16.04.2018
----------
28. Super strona !
imię: Mateusz, dnia: 25.09.2016
----------
27. Polecono mi tę stronę i bardzo się cieszę ! Strona świetnie zrobiona, przejrzysta; na pewno będę stałym bywalcem. PozdrawiamLusia
imię: Lusia, dnia: 19.07.2016
----------
26. Serdecznie witam. 3 lata mojej pracy na Węgrzech to wspaniała przygoda poznanie wspaniałych Madziarów. pozdrawiam ich wszystkich
imię: Marek, dnia: 31.12.2015
----------
25. Pracowałem (3 lata - kontrakt)na Węgrzech. To moja wspaniała życiowa przygoda. Najwspanialsi są Węgrzy no i ta kuchnia,owoce, zabytki. Polecam wszystkim. Pozdrawiam Marek
imię: Marek, dnia: 03.11.2015
----------
24. W mojej nowej powieści "Węgierska wiosna" opisuję Sylwestra w Siedmiogrodzie - rok 1848/1849, w książęcym zamku. Stół musi być suto zastawiony. Znalazłem tą stronę i z radością umieszczę wymienionych tutaj potraw na sylwestrowym stole. Polecam też kuchnię w mojej powieści "Saga siedmiogrodzka" - XI wiek, Siedmiogród. Po 50 latach prawie rocznych wyjazdów na Węgry, po raz ostatni w tym roku odwiedzam Madziarów. Wiek - 80 lat - jest ograniczeniem podróży.
imię: Krzysztof Jagielski, dnia: 08.06.2015
----------
23. Miskolc Taploca. Pojechałem, popływałem, pojadłem i popiłem. Nieraz zastanawiała mnie "miłość do papryki". Teraz myślę, że jest coś węgierskiego w moim nazwisku.
imię: Maciek, dnia: 29.01.2015
----------
22. Strona jest naprawdę niebagatelna, podoba mi się. Wczoraj dowiedziałem się, że dwa dni temu miałem imieniny i je przegapiłem, ale wtopa.
imię: imieniny, dnia: 23.05.2014
----------
21. Interesująca strona, mnóstwo ciekawych informacji, znakomite przepisy i piękna galeria zdjęć :) Pozdrawiam.
imię: Alicja-Ewa, dnia: 02.11.2013
----------
20. kocham Węgry, a Węgrów serdecznie poadrawiam Marek
imię: Marek, dnia: 30.07.2013
----------
19. Lubie węgierskie jedzenie.
imię: Janek, dnia: 30.06.2013
----------
18. Spoko stronka :)
imię: Tapety HD, dnia: 30.06.2013
----------
17. wspaniałe przepisy, znakomita znajomość wegierskiej dzikiej kuchni. Dziekuje. ps. Także mieszkam na Wegrzech. Pozdrawiam Ewa
imię: Ewa, dnia: 20.03.2013
----------
16. Jestem pod wrażeniem prowadzonej przez Pana strony. Jest znakomita. Rząd węgierski powinien Pana odznaczyć za propagowanie węgierskich kulinariów. Ja sam od roku gotuję w bograczu wg. zamieszczonych na stronie przepisów. (Mam 3 kociołki). Dziękuję.
imię: Marian, dnia: 20.01.2013
----------
15. Sima ponuraki nudzicie się to może wbijajcie na nasz zabawny portalik Śmiechotynki.Pl.Jest u nas parę zabawnych rzeczy,więc co wy na to? http://smiechotynki.pl/
imię: qrew1, dnia: 28.10.2012
----------


(c) 4free.pl - darmowe komponenty dla WebMastera za darmo      » Księga gości    » Sonda    » SUBskrypcja, Newsletter   » Test on-line    » więcej »
Informacja o przetwarzaniu danych
Powered by: Agencja Interaktywna CATALIST.com.pl